למרות שמחקרים רבים חקרו את הקשר בין יתר לחץ דם ואוסטיאופורוזיס, יש מעט מידע על אוכלוסיות כפריות עם משאבים מוגבלים. במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת Frontiers in Public Health, חוקרים ביקשו להעריך את הקשר הפוטנציאלי בין לחץ דם ואוסטיאופורוזיס באוכלוסיה כפרית עם משאבים מוגבלים.
עוד בעניין דומה
החוקרים ניתחו נתונים מ-7,689 משתתפים במחקר Henan Rural Cohort נמדדו ארבעה פרמטרים של לחץ דם [לחץ דם סיסטולי (SBP), לחץ דם דיאסטולי (DBP), לחץ עורקי ממוצע (MAP) ולחץ דופק (PP)]. החוקרים השתמשו במודל הרגרסיה הלוגיסטית וב-restricted cubic spline plots כדי להעריך את הקשר בין מדדי לחץ דם ושכיחות אוסטיאופורוזיס.
תוצאות המחקר הדגימו מגמות חיוביות בין מדדי לחץ דם ושכיחות אוסטיאופורוזיס בכל הקבוצה ובנשים (מגמת P < 0.05 עבור SBP,יMAP ו-PP). נשים עם SBP ו-PP גבוהים יותר הדגימו סיכויים גבוהים לאוסטיאופורוזיס בהשוואה לאלו עם SBP ו-PP הנמוכים ביותר (יחס סיכויים שנעים בין 1.15 ל-1.5 עבור SBP ובין 1.06 ל-1.83 עבור PP).
עם זאת, החוקרים לא מצאו קשרים כאלה אצל גברים, אלא שקשרים אלה ניכרו רק בקרב נשים לאחר גיל המעבר. בנוסף, ניתוח מינון-תגובה אישש את הממצאים הללו. לבסוף, התוצאות לא השתנו לאחר שלא נכללו משתתפים הנוטלים תרופות ליתר לחץ דם.
לסיכום, באוכלוסיה עם משאבים מוגבלים, SBP ו-PP גבוהים יותר נמצאו כקשורים לשכיחות המוגברת של אוסטיאופורוזיס בנשים, שעלולה להיות מושפעת מגורמים הקשורים לגיל המעבר.
החוקרים סיכמו כי תוצאות המחקר מצביעות על כך שהבדלים פוטנציאליים על פי מגדר ואי שוויון חברתי עשויים להשפיע על בריאות העצם.
מקור: