גיל המעבר משפיע באופן משמעותי על מצבן הפיזי, המנטלי והרגשי של נשים. רוב הנשים סובלות מתסמינים אשר משפיעים על איכות החיים שלהן למשך עשור או יותר משנות חייהן. במחקר זה החוקרים ביקשו לבחון את ההשפעה של נטילת קינמון על חומרת תסמיני גיל המעבר.
עוד בעניין דומה
במחקר קליני אקראי מקביל שבוצע עם סמיות משולשת נכללו 60 נשים לאחר גיל המעבר שגויסו ממרכזים רפואיים בעיר המדאן שבאיראן. במחקר נכללו נשים בגילאי 45-60 שנים שלא היתה להם וסת במהלך שנה עד שלוש שנים קודם לגיוסן למחקר.
הנבדקות הוקצו אקראית לשתי קבוצות: קבוצת ההתערבות שבה קיבלו כמוסה יומית המכילה קינמון במינון של 1 גרם למשך חודשיים, וקבוצת מקרי הביקורת שקיבלו כמוסת אינבו. המשתתפות, החוקרים והניתוח הסטטיסטי היו סמויים למהלך המחקר.
במחקר מדדו את חומרת תסמיני גיל המעבר באמצעות מדד דירוג גיל המעבר (Menopause Rating Scale - MRS) לפני ולאחר תקופת ההתערבות. בניתוח הנתונים נכלל מידע מ-59 נבדקות. הניתוח הסטטיסטי תוקנן לציוני הבסיס של MRS.
תוצאות המחקר הדגימו כי לאחר תקופת ההתערבות חומרת תסמיני גיל המעבר היתה נמוכה יותר בקבוצת ההתערבות (13.95±4.16) בהשוואה לקבוצת מקרי הביקורת (16.64±4.16) [p=0.01], עם גודל אפקט של 0.65 (רווח בר-סמך של 95%, 0.12-1.17). בנוסף, הודגמו ציונים נמוכים במדד תסמינים פסיכולוגיים בקבוצת ההתערבות בהשוואה לקבוצת מקרי הביקורת (p=0.006), עם גודל אפקט של 0.74 (רווח בר-סמך של 95%, 0.21-1.27).
מסקנת החוקרים היתה כי טיפול עם קינמון תורם להפחתת תסמיני גיל המעבר, במיוחד בתחום התסמינים הפסיכולוגיים.
מקור: